De populairste cocktails

Zon, zee strand en cocktails. Meer moet men niet hebben. Maar ook in het weekend als men niet op reis is drinkt men vaak cocktails. Wat zijn nu de meest gedronken cocktails en wat zit er allemaal in. Wij zochten het even voor u uit.

Martini

De martini is het populaire drankje dat we ook kennen van de James Bond films, met de legendarische opmerking “Shaken, not stirred”. Maar niet enkel daar is het geliefd. Ook de normale sterveling lust al eens graag een martini. Martini bestaat uit gin en droge witte vermout. Er is ook een versie waarin de gin wordt vervangen door wodka.

Margarita

De margarita is een cocktail afkomstig uit Mexico. De margarita ontstond als alternatief om tequila op een nettere manier te drinken dan zout af te likken en in een citroen te bijten. Een margarita bestaat dus vooral uit tequila met wat citroensap. Margarita wordt vaak geserveerd in een glas met wat zout op de rand.

Mojito

De mojito is een op rum gebaseerde cocktail die zijn oorsprong vindt in Cuba. De cocktail was origineel bedoeld als medicijn, maar tegenwoordig is het een van de populairste cocktails in de zomer. Dit zou kunnen liggen aan de overvloed aan rietsuiker en ijs die erin zit. Dit zorgt voor een zoete maar toch frisse cocktail wat ideaal is bij warm weer. Als je er dan nog rum, limoensap, spuitwater en munt bij doet kan je alleen maar op een lekkere cocktail uitkomen.

Daiquiri

De daiquiri is een cocktail die voornamelijk als aperitief wordt gedronken. Net zoals de mojito is de daiquiri afkomstig uit Cuba, en dat is ter merken. De daiquiri bestaat immers enkel uit rum, suikersiroop en geperste limoenen. Ze hebben duidelijk een sterke voorkeur voor zoete cocktails in Cuba.

Manhattan

De Manhattan, vernoemd naar de New Yorkse wijk, zou volgens verhalen bedacht zijn door Jennie Jerome, de Amerikaanse moeder van Winston Churchill. De Manhattan bestaat uit rode whisky, rode vermout, Angostura bitters, Maraschino-kers met de steel en ijsblokjes. Natuurlijk bestaat er nog vele varianten met andere soorten whisky en vermout.

Pina colada

Tot slot hebben we pina colada, niet het K3 liedje maar wel de onofficiële nationale drank van Puerto Rico. De pina colada bestaat uit witte rum, vloeibare room, ananassap en kokosmelk. We kunnen begrijpen waarom de cocktail zo populair is. Door al deze exotische ingrediënten voelt het alsof je meteen op een wit strand onder de palmbomen zit te zonnen met de zee op de achtergrond.

Dit waren een deel van de populairste cocktails die worden gedronken. Als je meer te weten wilt komen over cocktail en eventueel hoe je deze moet maken, kan je altijd cocktailsmaken.info even een kijkje nemen. Alvast veel plezier en schol!