Hoe richt je de perfecte cocktailbar in?

Er zit nogal wat verschil tussen een cocktailbar en een reguliere bar. In een cocktailbar wordt net als in een reguliere bar drankjes geserveerd, maar specifiek cocktails. Daarnaast is een behandeling in een cocktailbar wat exclusiever. Je mag persoonlijke aandacht verwachten, vooral als er speciaal voor jou een cocktail wordt gemaakt. Daarnaast wordt er ook bij de inrichting gelet op sfeer. Waar moet je op letten als je een cocktailbar wilt inrichten?

Combinatie van esthetiek en functionaliteit

De esthetiek en uitstraling van een cocktailbar zijn erg belangrijk. Dit bepaalt namelijk de sfeer. Het gebeurt wel eens, dat er teveel aandacht is voor hoe alles esthetisch overkomt. Hierbij wordt de functionaliteit helemaal uit het oog verloren. Pas na de opening van de cocktailbar, komen bepaalde functionele ongemakken aan het licht en moet er wederom verbouwd worden. Esthetisch wordt het vast wel mooi, maar houd ook vanaf het begin de functionaliteit in het oog en zorg voor een goede combinatie.

Mag je nog een rookruimte aanbieden?

Rokers vormen een belangrijk aandeel van het klantenbestand van een cocktailbar. Alleen roken in een horecaruimte is wettelijk verboden. Ook een rookruimte in je cocktailbar is verboden en zelfs op een terras kan tegenwoordig een rookverbod gelden. Betreffende het roken kun je deze klanten maar lastig tegemoet komen. Een nieuwe trend en een alternatief voor roken is snus Nederland. Het gebruiken van snus in Nederland is volledig legaal. Snus is een klein nicotinezakje en wordt gewoonlijk achter de bovenlip gestopt. Hierbij nemen de slijmvliezen de nicotine op en zonder dat iemand anders er last van heeft, zoals bij roken het geval is. Je kunt als cocktailbar een extra service aanbieden, door Snus in Nederland aan te bieden. Zo hoeven rokers hun nicotine in jouw cocktailbar niet te missen.

Zorg voor een aankleding die rust geeft

Misschien klinkt het vreemd voor in een druk bezochte bar, maar een rustgevende aankleding is erg belangrijk. Mensen zijn er juist om ontspanning te zoeken. Vaak is het ook onbewust, maar een slecht opgeruimde bar of een drukke aankleding, zorg eerder voor irritatie dan voor ontspannen momenten. Rust creƫer je vooral ook door het opgeruimd te houden. Zorg daarom voor veel kastruimte, zodat er zo weinig mogelijk losse voorwerpen in de ruimte aanwezig zijn. Dit is niet alleen ontspannend voor de gasten, je personeel werkt in een opgeruimde ruimte prettiger en gemotiveerder.

Personeel maakt of breekt je zaak

Je personeel is uitermate belangrijk. Zij zijn het die persoonlijke aandacht aan de klanten moeten geven. Investeer niet alleen in voldoende personeelsleden, maar ook in hun opleiding. Klanten van een cocktailbar waarderen het als het personeel weet waar zij het betreffende cocktails over hebben. Hierdoor kunnen zij ook een betere service bieden.

Cocktails