Een cocktailbar thuis met deze Cocktail Apps

Het wordt steeds populairder om thuis voor barman te spelen, zeker met de huidige COVID maatregelen waarin een uitje naar een cocktailbar niet altijd mogelijk is.

Steeds meer cocktailliefhebbers proberen hun favo drankjes thuis na te maken. Hier heb je helemaal niet zo veel voor nodig. Een mixer, een crusher, en vooral een goed werkende mac of iPhone om de laatste up to date cocktail apps te kunnen bestuderen. Op mresell vind je de juiste tools aan de slag te gaan met behulp van een van de volgende ´mixology mastering´-apps:

1. Cocktail Flow

Het is niet makkelijk om net zo’n uitgebreid assortiment aan drank in huis te halen als wat een gemiddelde cocktailbar tot zijn beschikking heeft. Heb je slechts een beperkte selectie aan drank in huis, dan is Cocktail Flow perfect voor jou om inspiratie op te doen voor een heerlijke versnapering. Je kunt simpelweg de ingrediënten en sterke dranken die je hebt invoeren en de software kiest uit meer dan 600 recepten dé cocktail voor jou.

2. Modern Classics

Deze app draait vooral om de 23 cocktails die als moderne klassiekers worden beschouwd. Onder andere de Penicillin uit 2005, de Barel-Aged Negroni uit 2009 als ook de Breakfast Martini uit 1997 zijn terug te vinden in de app. Daarnaast zijn er ook nog vijftig andere originele cocktails opgenomen met modern-klassieke karaktertrekken.

3. Distiller

Deze app helpt je om de beste soorten sterke drank te vinden en aan te schaffen. Je krijgt aanbevelingen over drankjes tijdens het uitgaan, maar ook welke sterke dranken nieuw op de markt zijn en de moeite waard zijn om jouw thuisbar mee te verrijken. Elk label heeft een handige rating zodat je snel een selectie kun maken van welke whiskey, tequila of rum je nodig hebt.

4. Highball

Ben jij een echte veteraan onder de sterke dranken en heb je al lang een handigheid om zelf te mixen? Met deze app kun je je eigen originele recepten verzamelen en delen met andere inventieve barhouders. Maak een receptenkaart met ingrediënten, afmetingen en afbeeldingen. Leg je eigen cocktail-bibliotheek aan of creëer makkelijk je eigen menu.

5. Lush

Kun je moeilijk kiezen? Lush maakt de keuze voor jou. Dit platform is ontworpen met indexen van smaken om aan te sluiten bij jouw stemming of moment van de dag, en biedt verschillende shortlists voor allerlei gelegenheden. Heb je zin in iets met limoen en rum, of juist in aardbei en gin? Lush zoekt de recepten op die bij jouw stemming passen.

6. The Liquor Cabinet

Deze app is ideaal voor de beginnende thuismixer. Met prachtige foto’s en duidelijke visuals hoef je alleen maar de instructies te volgen voor jouw perfecte cocktail. Er is de mogelijkheid om ingebouwde proefnotities voor veelgebruikte ingrediënten te maken, tips voor welke barbenodigdheden je niet kunt missen en leuke feiten en weetjes over verschillende dranken.