Dresscode: Cocktail

Het is zo’n dresscode die je vaak voorbij ziet komen bij hippe strandfeestjes, trendy bruiloften en – hoe kan het ook anders – cocktailparty’s. Maar wat wordt er nou precies van je verwacht wanneer je een feestje hebt met deze dresscode? Afgaande op het soort feestje heb je wellicht al een idee. De basis van je kleding moet in ieder geval modebewust, trendy en feestelijk zijn. Met name van de dames wordt verwacht dat zij een cocktailjurk aantrekken bij dergelijke gelegenheden. Heren zijn wat vrijer in hun kledingkeuze bij deze dresscode. Maar ongeacht je gender is de dresscode cocktail er eentje waarbij je flink mag uitpakken!

De cocktailjurk

Als variant op de wat stijvere en chique avondjurk werden in de jaren ’50 en ’60 de korte pittige cocktailjurken ontworpen. Een cocktailjurk is feestelijk en chic, maar geeft je toch de bewegingsvrijheid om tot in de vroege uurtjes te dansen. Bovendien laat de dresscode cocktail wat meer ruimte over aan de individuele kledingsmaak van de gasten. Heb jij binnenkort een feestje met ‘cocktail’ als dresscode? Kijk dan eens op https://www.na-kd.com/nl voor wat inspiratie en stijlideeën.

Kledingvoorschriften

  • Een korte jurk

Het allerbelangrijkste bij het uitkiezen van een cocktailjurk is de lengte van de jurk. Deze mag namelijk nooit langer zijn dan tot op de knie. Een galajurk daarentegen is een lange jurk welke vaak tot op of zelfs over de enkels valt.

  • Kleur

De regels wat betreft kleur zijn erg ruim. Of beter gezegd, er zijn geen regels omtrent kleur wanneer de dresscode cocktail is. Hoewel veel vrouwen vaak voor veilig zwart kiezen mag de jurk net zo goed felgekleurd zijn. Een afrader zijn overigens de zoetige en lieflijke pastelkleuren. Dit maakt de outfit al snel popperig en schattig, iets dat niet direct bij het pittige van een cocktailparty past.

  • Panty’s, ja of nee?

Een nadeel van een kortere jurk zijn natuurlijk de blote benen. Niet iedereen is gezegend met een stel prachtige bruine benen, dus het dragen van een panty is dan ook zeker aan te raden. Kies echter wel altijd een kleur panty die past bij de rest van de outfit en bij het seizoen.