Een heerlijke cocktail drinken, of toch liever zelf maken?

Een een heerlijk gemixt drankje bestaan uit minimaal drie ingrediënten waarvan twee zonder alcohol en eentje met. Iedereen lust graag een frisse of fruitige cocktail. Tegenwoordig hoef je niet naar zonnige strandbestemmingen of een café om te genieten van je lievelingsdrankje, vandaag kun je terecht in trendy cocktailbars, echte speciaalzaken dus. Heerlijk op een vrijdagmiddag met wat collega’s of lekker in het weekend met vrienden, een cocktail is de perfecte manier om het weekend goed in te zetten! Maar wat als je liever thuis blijft en zelf je drankjes mixt? Of misschien droom je er wel van om zelf een cocktailbar te openen. Dat kan! Er zijn tal van handige cocktailmixen te koop in de supermarkt en als je filmpjes bekijkt op het internet, leer je vanzelf welke ingrediënten je nodig hebt voor een lekker mojito, pina colada of een margarita. En op verschillende locaties in het land zijn er nog veel mogelijkheden voor een stijlvolle bar waar de lekkerste cocktails te vinden zijn.

Een eigen cocktailbar openen.

Cocktailbars zijn bijna overal ter wereld te vinden, van Europa tot Amerika en Azië. Londen is dé cocktailhoofdstad van Europa en daar worden ook vaak cursussen gegeven die je als startende ‘mixer’ kunt volgen. In de Britse hoofdstad word je dus opgeleid tot een echte bartender en mixologist. Maar ook in eigen land zijn dergelijke cursussen te vinden en de perfecte voorbereiding als je zelf aan de slag wilt – of het nu gaat om een hobby of je er je beroep van wilt maken. Zorg ervoor dat je een ideale locatie vindt waar toch veel klanten voorbij komen, maar de concurrentie nog niet te groot is. Bij het openen van een cocktailbar, net als bij elke nieuwe onderneming, komt heel wat meer kijken dan enkel het mixen van de Cocktails. Verdiep je daarom ook in de zakelijke en financiële kant voor je begint.

Hoe ga je het invullen?

Eens je de stap durft te nemen om je eigen bar te openen, zorg er dan voor dat je er volledig voor gaat. In de wereld van het ondernemen moet je jezelf en het concept dat je op de markt brengt, kunnen onderscheiden. Het is belangrijk dat klanten naar je nieuwe cocktailbar komen en dat de sfeer aantrekkelijk is. Met de inrichting kun je alle kanten op, maar zorg dat het stijlvol en leuk blijft. Wil je graag een hele nette zaak openen waar mannen in pak en deftige Schoenen voor feest graag langskomen? Of richt je je op een jong en trendy publiek? Het kan allemaal! Het belangrijkste is dat je in jezelf gelooft!