Vakantiesfeer met een cocktail

Een cocktail ziet er gezellig uit en geeft een vakantiegevoel. Het leuke is dat je er niet voor op vakantie hoeft te zijn, want je kunt een cocktail bar bezoeken of er zelf thuis een cocktail maken.

Zo kun je het hele jaar door een beetje vakantiegevoel voor jezelf creëren.

Net zoals er bij je eigen taart maken een ruime keuze is aan smaken en kleuren is dat bij een cocktail ook het geval. De standaard formule voor een cocktail zijn drie ingrediënten waarvan één alcohol bevat.

Een cocktail wordt dan ook geassocieerd met alcohol, maar het is heel goed mogelijk om een alcohol vrije cocktail alcohol vrije cocktails te maken die net zo feestelijk is als een alcoholische cocktail.

Er zijn cocktails die simpelweg vernoemd zijn naar de drank die erin zit zoals een gin tonic. In een cocktail bar zie je echter ook vele cocktails met exotische namen die niet verraden wat erin zit. De hippe namen zijn mede bepalend voor de populariteit van een cocktail. Wanneer er een mooie barman/vrouw achter de bar staat, kan dat al een reden zijn om een ‘Orgasme’ of een ‘Seks on the beach’ te bestellen. Een naam die mysterieus of lachwekkend is bevorderd de verkoop van de cocktail.

Het maken van cocktails wordt steeds populairder en er worden zelfs workshops gegeven in het maken van cocktails. Zo kun je leren welke smaken goed bij elkaar passen of juist niet. Kleurencombinaties zijn ook van belang bij het maken van een goede cocktail. Om het exotische vakantiegevoel te krijgen, zijn felle kleurtjes een must.

Er zijn er verschillende glazen die je kunt gebruiken voor cocktails. Afhankelijk van de cocktail kies je een glas dat erbij past. Zo worden voor romige cocktails die dranken als Bailys bevatten, bolle glazen gebruikt en voor heldere cocktails meestal longdrinkglazen. Cocktails waarvan genipt wordt zijn over het algemeen breed uitlopende glazen op een hoge standaard gebruikt.

Voor de afwerking van een cocktail zijn er allerlei attributen. Bij een longdrink wordt er een cocktaillepel in het glas gezet waarmee je het geheel kunt roeren. Voor extra versiering van het cocktailglas worden er vaak stukjes fruit en of een miniparasolletje gebruikt. Maar hiervoor zijn uiteraard vele varianten te bedenken. Vooral wanneer het om een themafeest gaat is het erg leuk om een bij het thema horende versiering aan te brengen op de cocktail.

Een feest geven met Je Eigen gemaakte Taart , hapjes en coctails geeft de avond een persoonlijk tintje.

Welke cocktail je het liefst hebt, hangt natuurlijk af van je smaak. Aangezien er veel recepten zijn te vinden op internet hoef je niet zelf het wiel uit te vinden. Een avondje met vrienden een cocktailbar bezoeken en diverse drankjes uitproberen is ook een gezellige manier om je favoriete cocktail te vinden.

Het is ook erg leuk om zelf een combinatie te bedenken en wie weet ontdek je zo een nieuw lekker drankje.