De opkomst van de mobiele cocktailbar

Feesten worden steeds vaker op bijzondere wijze gevierd en het liefst op een manier welke nog niet eerder binnen het sociale netwerk gebruikt is. De vraag naar unieke ideeën lijkt onuitputtelijk en zorgt vele nieuwe vormen om geld te verdienen. De mobiele cocktailbar is van deze modernere entertainment producten.

Wanneer je een groot feest wil geven maar niet voldoende middelen hebt om een zaaltje te huren is het huren van een mobiele cocktailbar een leuk alternatief. Zeker in de zomer met warm weer geeft een tuinfeest met een cocktailbar een uniek tropisch sfeertje. Er zijn verschillende soorten mobiele cocktailbars van heel chic tot eenvoudig gezellig. Ook voor bedrijfsfeesten wordt er regelmatig gekozen voor een mobiele cocktailbar.

Indien je in de horeca wil werken en ervan houdt om steeds op een andere locatie te zijn is een mobiele cocktailbar een ideale manier om geld te verdienen. Er zijn diverse mogelijkheden voor verschillende evenementen zodat het raadzaam is om van tevoren goed na te denken over welke sfeer je wil uitstralen en welk publiek bij je past. Een mobiele cocktailbar voor privéfeesten en voor evenementen kan hetzelfde zijn maar de benodigdheden kunnen variëren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan glazen. Op een chique gelegenheid zijn er echte glazen nodig maar bij een dorpsfeest is het veel handiger om plastic cocktailglazen te gebruiken. De kans is immers erg groot dat de glazen niet terug komen of dat ze kapot vallen in de drukte waar mensen tegen elkaar aanbotsen.

De investeringskosten hangen af van hoe groots je het wil aanpakken.

Indien je een goed ondernemingsplan hebt, kun je ervoor kiezen om een zakelijke lening af te sluiten. Ook is het van belang om na te gaan welke vergunningen er nodig zijn. Om alcohol te verkopen heb je een speciale vergunning nodig. Tevens mag je niet overal zomaar met je mobiele cocktailbar gaan rijden of staan. Om problemen te voorkomen is het noodzakelijk om hierover goed geïnformeerd te zijn.

Wanneer je met je mobiele cocktailbar op braderieën, dorpsfeesten en speciale evenementen gaat verkopen bevordert het de verkoop als je een erg opvallende bar hebt.

De mobiele bar kan een kar zijn of een busje waar één zijde open kan net zoals bij een mobiele frietkraam. Het is zelfs mogelijk om een bakfiets of een kinderwagen om te toveren tot een cocktailbar. Waar het vooral om gaat, is dat het iets unieks is dat de aandacht trekt van het publiek.

Ook de cocktails zelf verkopen het beste als ze er bijzonder uitzien en leuke namen hebben. Uiteraard is de smaak van de cocktail relevant. Voordat je cocktails gaat verkopen moet je natuurlijk weten hoe je deze moet maken en welke op het betreffende moment het meest gedronken worden.

Met een eigen mobiele cocktailbar ontmoet je veel mensen uit verschillende kringen en werk je in een feestelijke sfeer. Met hele drukke evenementen kan het erg hectisch zijn dus sociale vaardigheden zijn een vereiste.