Dit zijn de 5 populairste cocktails ter wereld

Niemand weet hoeveel cocktails er bestaan. Meer dan duizend, meer dan tienduizend? En zit daar ook dat ene obscure brouwseltje van dat barretje in Zuid-Australië bij inbegrepen? Er zijn heel veel ingrediënten om een cocktail van te maken. En mensen zijn nou eenmaal erg creatief met alcohol, laten we eerlijk zijn!

Gelukkig weten we wel welke cocktails de populairste zijn. De onderstaande 5 drankjes worden het best verkocht in bars en restaurants!

5. Long Island Iced Tea

Eén van de moeilijkste cocktails om te maken, en een geliefde klassieker. Het lijkt bedriegelijk veel op een echte ijsthee. Maar kijk uit – de mix van rum, tequila, gin en wodka is erg potent!

4. Margarita

Extreem simpel en heel lekker. De tequila in dit helgroene drankje is soms niet van de allerbeste kwaliteit, maar de toevoeging van fruitsappen en sinaasappellikeur maken dat helemaal goed.

3. Caipirinha

Lijkt heerlijk fris door de limoen, suiker en cachaca (sterkedrank van suikerriet). Maar vergis je niet – er hebben al genoeg mensen in hun onderbroeken op de dansvloer staan zwalken na een capirinha of vijf!

2. Mai Tai

Een drankje dat je meevoert naar een eiland in de Stille Oceaan. Meerdere soorten rum, likeur en amandelsiroop maken een tropische verrassing van deze heerlijke cocktail.

1. Cosmopolitan

De Cosmo heeft de perfecte balans tussen zoet en zuur en is daardoor nu de meest gedronken cocktail ter wereld. Stijlvol, oppeppend en gewoon erg lekker – laat die zomer maar komen!