Verschillende soorten cocktail glazen.

Cocktails zelf maken is leuk, maar het is pas helemaal af als je deze ook uit het gepaste glas kan drinken. Dan geniet je pas echt. Maar welke verschillende glazen zijn er nu? En voor welke cocktails worden ze gebruikt? Hieronder staan de populairste cocktail glazen.

1. Martini glas

Het martini glas heeft zijn naam te danken aan de populaire cocktail die er uit gedronken wordt. In dit trechtervormig glas schenkt men ook de Pink Lady en de Cosmopolitan.

2. Hurricane glas

Het hurricane glas wordt gekenmerkt door zijn hoge bolle vorm met in het midden een versmalling. De hurricane staat het meeste bekend voor het glas waarin men Pina Colada serveert. De Singapore Sling en Blue Hawaiian worden ook uit dit glas gedronken.

3. Longdrink glas

De Longdrink is zoals de naam al zegt een lang, iets smaller glas. Hier worden vaak cocktails in geserveerd als er geen speciale glazen zijn, denk aan bepaalde hotels, café’s etc. Passoa is waarschijnlijk de bekendste cocktail die erin wordt geserveerd.

Wilt u meet weten over cocktails, cocktailglazen en recepten om de lekkerste cocktails te maken? Kijk dan hier gerust verder. Nog veel cocktailplezier en santé!