Wat je nodig hebt om cocktails te maken.

Cocktails zijn niet alleen lekker, maar ook leuk om te maken. Zeker als je dit een beetje theatraal kan. Maar wat heb je eigenlijk nodig om cocktails te maken? Niet veel eigenlijk, we geven je hieronder even een overzicht.

1. Shakebeker

De shakebeker is een essentieel onderdeel. Hoe ga je anders je cocktail goed mengen zonder te morsen? Je vindt ze in alle vormen en maten maar de meest gebruikte is een aluminium beker van 0.5 liter. Als je echter grote dorst hebt kan je er natuurlijk nog grotere nemen zoals die van 0.9 liter.

2. Barmaatje

Een barmaatje wordt gebruikt om de hoeveelheid alcohol af te meten zodat je geen te flauwe of te sterke cocktail krijgt. Een essentieel onderdeel want het is gemakkelijk om te gebruiken en je weet altijd dat je juist zit met je hoeveelheden.

3. Cocktaillepel

Met een gewone lepel ben je meestal niet veel als je cocktails maakt. Een cocktaillepel is een stuk langer zodat je makkelijk in alle soorten glazen en shakebekers kan roeren. Ook ogen ze vaak veel sierlijker.

Hier vind je nog een volledige lijst met attributen voor cocktails, maar we vonden deze de belangrijkste. Alvast veel plezier!