Verschillende soorten gin

In een ander artikel op deze website hebben we het gebruik van gin in cocktails al besproken. Meestal wordt er dry-gin in de cocktails gebruikt, maar er zijn nog veel andere soorten gin. In dit artikel lijsten we de belangrijkste even op.

London Dry Gin

London Dry is waarschijnlijk de meest bekende soort gin. De gin komt echter, zoals de naam laat vermoeden, niet uit Londen maar dit kenmerkt eerder het productieproces. London Dry wordt maar één keer gedistilleerd en er wordt achteraf nog water aan toegevoegd.

Distilled Gin

Distilled gin heeft grootendeels hetzelfde proces als London Dry. Het wordt ook maar één keer gedistilleerd, maar hier worden nog infusies toegevoegd. Soms worden er ook extra ingrediënten mee gedistilleerd waardoor er meer verschillende soorten smaken zijn en men meer de verschillende variaties beter zal proeven.

Compound Gin

Compound gins worden vaak beschouwd als de goedkope versie van de distilled gin omdat er wel extra smaken en kruiden worden toegevoegd, maar deze worden niet mee gedistilleerd. Zo komt de extra smaak niet volledig tot zijn recht en bij sommige merken kan je het verschil in kwaliteit echt proeven.

Old Tom Gin

De Old Tom gin is een gin soort dat alsmaar populairder wordt voor gebruik in cocktails. Deze trend komt waarschijnlijk omdat het een iets zoetere versie is en dus makkelijker is voor mensen die geen gin gewoon zijn of geen fan zijn van de bittere smaak.

We raden aan om de verschillende soorten gin eens te proberen en de best passende gin voor jou te zoeken. Zo zul je nog meer genot hebben als je die lekkere gin-tonic voor jezelf maakt.

Nu weet je al een deel over gin, maar als je nog meer te weten wilt komen kan je hier meer over gin lezen.