Verschillende cocktailtechnieken voor thuis.

Er zijn veel verschillende soorten technieken die aan te pas komen tijdens het maken van cocktails. Naast gewoon een cocktail te shaken wordt er nog wat gedaan om een bepaalde smaak en textuur te bekomen. Hieronder alvast enkele technieken om thuis te proberen.

1. Strainen

Strainen is met een klein zeefje de cocktail uitschenken zodat je restjes fruit of andere kleine deeltjes tegenhoudt zodat het een zachte cocktail is.

2. Stir

De stir- of roertechniek gebruik je vooral met cocktails waarin je dranken met koolzuur gebruikt. Zo ben je zeker dat de vloeistoffen goed gaan mengen, anders is dit soms niet het geval.

3. Build

Builden of opbouwen wordt gebruikt als je wilt dat de cocktail uit verschillende lagen bestaat. Dit kan zowel in kleur of smaak zijn, of allebei. Je voegt voorzichtig laag per laag vloeistof toe en mengt dit verder niet.

4. Blend

Je kan je cocktail blenden als je fruit wilt toevoegen en deze in spavorm wilt brengen. Als je alles blend ben je zeker dat je alles goed hebt gemengd en je fruit er volledig in is verwerkt.

Als je nog meer interesse hebt in cocktails, raden we je aan om op deze blog even een kijkje te nemen. Nog veel plezier met uw cocktails!