Creëer sfeer in je cocktailbar met posters

Meer nog dan cafés en bars proberen cocktailbars een unieke sfeer te creëren. Cocktailbars onderscheiden zich van andere bars, omdat ze je niet alleen een drankje willen bieden, maar ook een bijzondere totaalervaring. Dit is dan ook de reden dat de sfeer van verschillende cocktailbars zo anders kan zijn. Dit maakt het meteen belangrijk om een bepaalde huisstijl te creëren, die goed aansluit bij de ervaring die de cocktailbar zijn bezoeker wil bieden.

Mocht het jouw droom zijn om zelf een eigen cocktailbar op te zetten, of ken je de eigenaar van een cocktailbar, dan hebben we hier een aantal stijltips die je kunnen helpen bij het decoreren of

opnieuw inrichten van de betreffende cocktailbar.

Afbeeldingen die bij jouw stijl passen

Een erg simpele manier om je cocktailbar van wat meer decoratie te voorzien is het gebruik van posters. Posters hoeven namelijk niet duur te zijn en geven je toch een goede mogelijkheid om een bepaalde sfeer te creëren.

Voordat je een poster kiest, is het belangrijk om goed na te gaan wat de stijl van jouw cocktailbar is. Denk aan stijlen als: Art deco, retro, industrieel, landelijk, Scandinavisch, vintage, shabby chique en nog veel meer. Probeer zo uniek mogelijk te zijn en kijk daarom goed naar andere cocktailbars in de omgeving. Het is namelijk belangrijk om iets compleet anders aan te bieden.

Als je weet wat je stijl is, kun je het internet gebruiken ter stijl inspiratie. Websites als Pinterest helpen je bij het samenstellen van pinboards waar je door geïnspireerd kunt worden. Met veel afbeeldingen bij elkaar, krijg je de mogelijkheid om bepaalde ideeën met elkaar te combineren om iets nieuws te creëren.

Als je eenmaal geïnspireerd bent geraakt, kun je naar de juiste posters gaan zoeken. Kies voor posters die goed bij elkaar passen en zorg ervoor dat je genoeg verschillende hebt. Te veel herhaling kan jouw gasten namelijk vervelen, wat je natuurlijk wil vermijden.

Als deze posters eenmaal hangen, kun je kijken of je meubilair nog goed aansluit bij de stijl van jouw cocktailbar. Gebaseerd op deze wanddecoratie kun je dan gaan zoeken naar finishing touches die de stijl van de cocktailbar nog sterker maken. Dit levert een goede bijdrage aan de totaalervaring die je je gasten aanbiedt, mochten ze dol zijn op de sfeer en gezelligheid die je hebt gecreëerd, zal ervoor zorgen dat ze jouw cocktail aanraden aan hun vrienden en familie.