De lekkerste cocktails met whisky!

Een goede single malt whisky uit de Schotse Hooglanden, van Skye of van Islay is een genot. Daarvan geniet je rustig bij de open haard, in een luxe fauteuil, met een dikke sigaar erbij.

Maar niet alle whisky is zo goddelijk, en niet iedereen heeft het budget voor drank van topkaliber. Een fles van één of twee tientjes heeft toch net iets minder cachet. Gelukkig zijn die wel veel goedkoper, en gelukkig leent zulke whisky zich uitstekend voor iets anders: heerlijke cocktails! Probeer deze geweldige whisky-cocktails eens uit en ontdek je favoriet.

Manhattan

Een cocktail met bijna even veel geschiedenis als de whisky die er in gaat. Officieel maak je de Manhattan met ‘rye whisky‘, maar wij zijn niet van de whiskypolitie – neem gerust een blended scotch. Mix die met Martini Rosso, Angostura en, als je er voor in de stemming bent, kersenlikeur. Goddelijk.

Penicillin

Zo onaangenaam als dit drankje klinkt, zo lekker en fris is het. Deze cocktail wordt gemaakt met citroensap, gembersiroop en honing – perfecte tegenwichten voor de zware smaak van whisky. Bovendien heeft een glas Penicillin een uiterlijk waarvan je een poster op je kamer wilt hebben. Op nl.bgastore.be vind je posters van cocktails en van nog duizend en één onderwerpen.

Whisky sour

Een klassiek met limoen- en citroensap – en wel in zulke hoeveelheden dat de cocktail ook echt ‘sour’ is. Door de zure citrus, een scheut sinaasappelsap en een ijsklontje of vier wordt de Whisky sour een erg fris drankje. Deze moet je gewoon geproefd hebben – de kans is alleen wel dat je bij de Sour blijft steken.

Apple pie

Wat krijgen we nu? Jawel, dit is een poging om een vloeibaar appeltaartje te serveren. Daarvoor wordt whisky gemengd met vanillewodka (of wodka en vanille…), kaneel en desgewenst appelsap. Het is niet gebruikelijk om de Apple pie te serveren met een toef slagroom – maar wij gaan je niet vertellen wat jij wel of niet in je cocktailbar mag doen.

Farao

Bij whisky denk je aan de ijzige zee, sombere kastelen en mistige moerassen. Dat je het drankje je ook in tropische sferen kan brengen, bewijst de Farao. Mix de sterke drank met Pisang Ambon of andere bananenlikeur, mangosap en limoen– of citroensap. Goed koelen met ijsblokjes en je ligt één glas lang ergens op een hagelwit strand rond de evenaar.